perjantai 24. kesäkuuta 2016

4. päivä. Proteiinia ja vihreää



Dieetti on edennyt neljänteen päivään, kakkosvaihetta yhä ja proteiinipäivä. Kuivaa lihaa ei ole, joskus olen poron kuivaalihaa syönyt mutta muuten ei ole tuttu ruoka. Ostin erilaisia leikkeleitä, kalkkunaa, kanaa, porsasta, nautaa.
Nämä päivät eivät ole herkuttelun kannalta otollisia. Kyllä vihersilppua tunkee jo korvista ulos, kun joka aterialla ja välipalalla yrittää nauttia niitä lihan ja kalan lisäksi. Ostin kylmäsavulohta ja söin hyvällä halulla. Sitten fb-ryhmässä tuli ilmi, ettei sitä saakaan syödä kakkosvaiheessa.
Herneistä ja pavuista oli myös keskustelua. Kirjassa ei mainita meikeläisiä herneitä, joten ne tulkittiin kielletyiksi. Kuitenkin ryhmästä sai sellaistakin tietoa, että herneen ravinto- ym- arvot ovat suht samoja kuin papujen, jotka ovat sallittuja. Niinpä ensi viikolla syön kakkosvaiheessa hernekeittoa, se täyttää ja tekee kylläisen olon. Leikkeleet eivät oikein pidä näläntunnetta poissa.
Tähän päivään osui noin 400 kilometrin matka juhannuksen viettoon. Eväänä oli kurkkua, tonnikalasalaattia, kalkkunaleikettä. Maistui puisevalta. Matkalla poikkesin markettiin katsomaan mitä sallittua syötävää löytyisi. Venäläisiä suolakurkkuja, maitohappokäymisellä valmistettuja, ei lisättyä sokeria. Tosi hyviä. Samoin hapankaalta ostin.
Ryhmässä tuli puhetta myös vatsan turvotuksesta. Minulla se tuskin johtuu gluteenista tai maidosta. Joku mainitsi parsakaalin ja toinen sipulin. Jätän nekin pois vähäksi aikaa ja seuraan turvotustilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti